Elektromos padlófűtés

Komfortos, láthatatlan és könnyen telepíthető fűtési mód egyenesen Dániából!

Mi is ez pontosan?

A hagyományos, vizes padlófűtésről biztosan hallottál már, amikor meleg vizet keringtetünk a padló alatt az aljzatban.

Nagyon komfortos és állandó hőfokot biztosít az egész házban, és az emberi szervezet számára az egyik legkellemesebb fűtési mód, hiszen közvetlen a talpunktól kezdve, az egész testünket átjárja a felfelé áramló meleg levegő.

Ennek a rendszernek azonban több hátránya is van, gondolunk itt pl. a bonyolult és költséges, szakember-igényes kiépítésre és karbantartásra, vagy a számtalan meghibásodási lehetőségre (kazán, csőtörés, iszaposodás, stb.).

Az elektromos padlófűtés a hagyományos rendszerek szinte minden előnyét megtartva egy jóval egyszerűbb, és hosszabb életű fűtési módot biztosít.

Az elektromos padlófűtés legfőbb előnyei:

A Heatcom elektromos fűtési megoldásai két verzióban léteznek

Fűtőszőnyeg

Ez a gyorsabban és egyszerűbben telepíthető kivitel, kicsivel magasabb áron.

Egy nagyon vékony, 3 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel, amely egy 50 cm széles üvegszálas hálóra van hullám alakzatban erősítve.

Az üvegszálas háló a telepítés során segíti a fűtőkábelek közti egyenlő távolság megtartását, és az aljzathoz történő egyszerű rögzítést, illetve mechanikai védelmet is nyújt.

Ezt a fűtőszőnyeget kell az aljzathoz rögzíteni és a burkolás előtt az aljzatkiegyenlítőbe vagy a csemperagasztóba ágyazni.

Két típusa van, hideg- és melegburkolat alá helyezhető.

Fűtőkábel

Egy kicsit vastagabb kábel (6 mm), mint a fűtőszőnyeg esetében, és több időt és energiát igényel a telepítése.

Ha elektromos padlófűtésünket fűtőkábellel szeretnénk megoldani, akkor az aljzatbeton kivitelezése során a szigetelés fölé helyezett síkhálóra kábelkötegelővel vagy az aljzatbetonra rögzítőszalaggal erősítve kell telepíteni, majd betonba ágyazni.

Az így elkészült felületre a megfelelő négyzetméterenkénti teljesítmény meghatározása mellett bármilyen burkolattípus alkalmazható.

Fűtőszőnyeg vagy fűtőkábel? Melyiket válasszam?

Fűtőszőnyeg

Fűtőkábel

Mi van, ha elromlik?

Megfelelő, gyártói előírás szerinti telepítés és használat mellett sem a fűtőkábel, sem a fűtőszőnyeg nem tud elromlani.

Nincsen semmilyen mozgó, kopó vagy forgó alkatrész bennük, amik tipikusan meg tudnának hibásodni. Ezért a Heatcom kiemelkőden hosszú jótállási időket biztosít a termékeire:

Fűtőkábelek
Hidegburkolat alá helyezhető fűtőszőnyeg
Melegburkolat alá helyezhető fűtőszőnyeg

Mire kell figyelni a telepítésnél?

Ha a Heatcom termékeivel szeretnéd megvalósítani elektromos padlófűtésed, akkor ez akár házilag is kivitelezhető a telepítési útmutatóban szereplő előírások betartásával, de kérheted villanyszerelő szakember segítségét!

Az elektromos bekötést és a szükséges méréseket mindenképp bízd villanyszerelő szakemberre!

Nézd meg telepítési videónkat, ami kiválóan szemlélteti, hogy mennyire egyszerű folyamatról van szó!

Play Video about Heatcom elektromos padlófűtés

Fűtőkábel telepítése egy fokkal nehezebb, és itt több mindenre kell odafigyelni, ezzel kapcsolatban itt olvashatsz bővebben.

Mekkorára lesz szükségem?

Erre a kérdésre a választ több tényező befolyásolja, sok mindentől függ.

Ha gyorsan szeretnél választ kapni, használd az oldalon található kalkulátorunkat, vagy részletes, személyre szabott fűtési tervért kérd ingyenes ajánlatunkat!

Kérdésed van?

Számos hasznos információt találsz még oldalunkon erről a nagyszerű fűtési módról, jó böngészést kívánunk! Ha esetleg nem találod a kérdésedre a választ, küldj nekünk email vagy kérj visszahívást szakértőinktől!

Írjon nekünk emailt a következő címre: info@heatcom.hu, vagy töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Hívj minket: +36 20 374 8344

Vagy kérj visszahívást!