Heatcom
Bemutatótermeink és ügyfélszolgálatunk 2023.12.21. és 2024.01.01. között zárva tartanak!

Alátét lemezek laminált parkettákhoz

Az alábbi blogbejegyzésben laminált parkettáknál alkalmazandó szigetelő alátét fóliákról írunk a HEATCOM ALUMAT fűtőszőnyeggel és a beágyazott HEATCOM fűtőkábellel telepített padlófűtés esetén.

Laminált parketta típusa

Először tisztázzuk, hogy milyen típusú laminált parketta telepítését javasoljuk elektromos padlófűtés esetén:

  • Alkalmas legyen a telepítendő laminált parketta padlófűtés használata esetén. Ezt általában külön jelölik a laminált parketta csomagolásán, de ha biztosra szeretne menni, akkor egyeztessen a parketta eladójával/forgalmazójával!
  • A laminált parketta vastagsága minimum 6 maximum 14 mm legyen, a legideálisabb a 7-10 mm vastagság.
  • Klikkes rendszerű, az aljzathoz nem ragasztással rögzítendő változat legyen a parketta.

Milyen alátétet válasszunk laminált parketta alá?

Ahhoz, hogy minél hatékonyabban működjön az elektromos padlófűtés, az alábbi szempontokat vegye figyelembe az alátét kiválasztásakor.

A HEATCOM ALUMAT fűtőszőnyegek esetén

A fűtőszőnyegek közvetlenül a laminált parketta alatt helyezkednek el, így az alátéttel célunk, hogy a fűtőszőnyeg által megtermelt hőt felfele irányítsuk. Így ebben az esetben egy jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező 5-6 mm vastag, lehetőleg hőtükörrel ellátott alátétre lesz szükség.

Két példa a HEATCOM ALUMAT fűtőszőnyegek esetén alkalmazandó alátétekre:

 

HEATCOM fűtőkábelek esetén

A HEATCOM fűtőkábelek egy beágyazó anyagba (pl.: beton) kerülnek telepítésre, így ebben az esetben az a cél, hogy az alulról érkező hő minél könnyebben eljusson a laminált parkettához. Ebben az esetben fontos a jó hőáteresztő képesség, és minél vékonyabb, maximum 2-3 mm vastag alátét alkalmazása szükséges.

Két példa a HEATCOM fűtőkábelek esetén alkalmazandó alátétekre:

A fent leírtaktól eltérő tulajdonságú szigetelő alátétek is alkalmazhatóak, de akkor figyelembe kell venni, hogy az elektromos padlófűtésünk nem a lehető legjobb hatékonysággal fogja biztosítani számunkra a komfortot, illetve a HEATCOM ALUMAT fűtőszőnyeg sérülékenységét is okozhatja egyenetlen aljzat esetén.

Vynil melegburkolat alkalmazása esetén mindenképp egyeztessen szakértő kollégáinkkal.

Ha további kérdései lennének a fűtőszőnyegek és fűtőkábelek telepítésével kapcsolatban, hívjon minket, vagy írjon nekünk az alábbi elérhetőségeinken:

Írjon nekünk emailt a következő címre: info@heatcom.hu, vagy töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Hívjon minket: +36 20 374 8344

Vagy kérjen visszahívást!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!